Merită să cumpăr detergenți și soluții profesionale pentru curățenia de acasă?

//Merită să cumpăr detergenți și soluții profesionale pentru curățenia de acasă?

Merită să cumpăr detergenți și soluții profesionale pentru curățenia de acasă?

De această dată, răspunsul este simplu: nu. Nu trebuie să cumpărați niciun fel de soluții profesionale pentru a face curățenie la dumneavoastră acasă, produsele de larg consum comercializate în magazine sunt perfect adecvate.

Cu toate acestea, explicația merită citită cu atenție, pentru că veți înțelege câteva lucruri esențiale despre curățenie. Iar dacă vă gândiți dacă e o idee bună să contractați o firmă specializată pentru curățenia la biroul companiei dumneavoastră, acest articol vă va fi de folos.

Eficiența soluțiilor de curățenie poate fi evaluată în funcție de patru factori: puterea de curățare chimică, modul de aplicare, temperatura de aplicare și durata de acțiune. Dacă unul dintre acești factori este mai mic, altul trebuie să crească pentru a obține același rezultat. De exemplu, dacă folosim o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu în loc de una cu clor, fie va trebui să folosim un alt mod de aplicare (să frecăm suprafața cu un burete, de exemplu), fie să pierdem mai mult timp (să lăsăm soluția să acționeze mai mult).

Locuințele noastre sunt foarte diferite de birouri, ca să nu vorbim de spațiile industriale. Serviciile profesionale de curățenie trebuie să satisfacă exigențe mult mai ridicate: spații foarte mari care trebuie igienizate des, într-un timp relativ scurt și cu resurse limitate de personal. În plus, aceste servicii trebuie adeseori să respecte anumite standarde de igienă, care sunt obligatorii în unele cazuri, cum ar fi la curățenia în unitățile medicale. Astfel, produsele profesionale de curățare conțin în general substanțe chimice puternice și au o capacitate crescută de igienizare și dezinfectare.

Cei patru factori sunt principalul element de care trebui să țineți cont atunci când vă evaluați necesitățile în materie de curățenie la locul de muncă, în special cu privire la timpul estimat pentru prestarea acestui serviciu. Astfel, veți putea alege și cea mai bună variantă: curățenie dimineața devreme, seara, după încheierea programului, sau în timpul zilei de lucru.

Totuși, faptul că aceste soluții sunt puternice nu înseamnă și că sunt periculoase. De fapt, multe companii de profil folosesc deja produse ecologice, biodegradabile, care protejează mediul și sănătatea angajaților – atât personalul propriu, cât și al clientului. Astfel că, dacă doriți să aveți un spațiu curat și în același timp să aveți grijă de mediu și de oameni, cel mai bine este să discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii de curățenie.

Iar despre lucrul cel mai prețios pe care vi-l poate oferi o firmă de curățenie vom vorbi într-o postare viitoare.

2018-09-12T07:28:47+00:00