Cod verde de curatenie. Ce inseamna culorile pentru profesionisti?

///Cod verde de curatenie. Ce inseamna culorile pentru profesionisti?

culori-curatenie
Cine nu are acasă cel puțin o lavetă “de praf”? Una păstrată special pentru locurile unde praful se așează cel mai ușor: pe mese, pe televizor, pe mobilă. Pusă la îndemnă, pentru eliminarea rapidă a particulelor intruse. În funcție de gospodărie putem găsi și o lavetă de geamuri sau una pentru baie iar lista poate continua, în funcție de timpul avut la dispoziție și exigența fiecărei gospodine (sau de ce nu, a gospodarului).

Și curățenia profesională are reguli asemănătoare. Folosește patru culori diferite pentru a delimita zonele curățate. Angajații unei firme de curatenie pot astfel folosi materiale, substanțe și echipamente specifice fiecărei zone fără riscul de a contamina suprafețele. Avantajele folosirii culorilor sunt că profesioniștii nu încurcă lavetele, așa cum se mai întâmplă uneori în gospodării când vine rândul altui membru al familie să “șteargă praful”.

Codul de culori face astfel mult mai practică și mai eficientă curățenia profesională. Culoarea roșie este folosită pentru zonele cele mai riscante din punctul de vedere al sănătății, cum ar fi toaleta. În aceste zone concentrația de microorganisme periculoase este ridicată și, pentru combaterea lor, sunt folosite substanțe cu puternic efect antibacterian.

La polul opus se află zona unde sunt preparate și păstrate alimentele. Aici este folosită culoarea verde. Culoarea galbenă este folosită în zone precum chiuveta, cada, dulapul din baie, oglinda și gresia. Albastrul este utilizat de obicei în acele locuri unde nu sunt folosite celelalte culori, cum ar fi birourile, holurile de trecere sau recepția.

Folosirea codului culorilor aduce o serie de avantaje printre care amintim:utilizarea corectă a substanțelor de curățare, evitarea contaminării materialelor de curățare și gestionarea adecvată a timpului destinat fiecărei zone. Cu ajutorul culorilor, angajații Piontani știu în fiecare moment care este consumul specific fiecărei zone de curățat, evitându-se astfel risipa sau utilizarea în exces a unor substanțe periculoase.

Angajații firmei noastre sunt instruiți cu privire la semnificația codului culorilor încă de la angajare. Ne asigurăm periodic că respectă semnificația culorilor și folosesc de fiecare dată materialele și instrumente dedicate fiecărei zone. Pentru noi, curat înseamnă și dezinfectat!

2017-02-05T22:22:30+00:00