Avantajele fiscale ale parteneriatului cu unitățile protejate

///Avantajele fiscale ale parteneriatului cu unitățile protejate

Avantajele fiscale ale parteneriatului cu unitățile protejate

avantajele fiscale oferite de firma de curatenie Companiile cu peste 50 de angajați sunt obligate, prin lege, să angajeze persoane cu dizabilități. Mai precis, 4% din forța de muncă trebuie să aparțină acestei categorii dezavantajate și vulnerabile. În cazul în care societățile, prin natura pieței muncii sau a obiectului de activitate, nu pot angaja persoane cu dizabilități, plătesc taxe suplimentare la bugetul de stat.

Companiile au la dispoziție un mecanism fiscal foarte simplu pentru evitarea acestor cheltuieli suplimentare: achiziția de bunuri și servicii de la unitățile protejate în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.

Firma de curatenie profesională Piontani Cleaning Services este înregistrată fiscal ca unitate protejată conform Legii 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap. Acest lucru însemană că, apelând la serviciile Piontani, firmele cu peste 50 de angajați pot deduce integral cheltuielile aferente obligațiilor privind angajarea persoanelor cu handicap. Piontani Cleaning Services oferă servicii de curățenie în București pentru spații comerciale și birouri și în Londra pentru clienți casnici.

 

Partenerii noștri apreciază oferta care ne diferențiază: acordarea unei garanții de 24 de ore pentru calitatea curățeniei, atenția pentru detalii, discreția și flexibilitatea. În plus, companiile cu peste 50 de angajați care fac plăți lunare la stat în contul fondului de handicap își pot deduce cheluielile de curățenie deoarece firma Piontani Services este înregistrata ca unitate protejată conform Legii 448/2006 republicată, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”, a declarat Ionel Ghiță, manager Piontani Services.

Iată și un exemplu de calcul: în limita procentului de 4%, firmele trebuie să plătească pentru fiecare angajat jumătate din salariul minim pe economie. Dacă dintre cei 51 de angajați ai unei societăți comerciale, niciunul nu este o persoană cu dizabilități, atunci compania respectivă va plăti 525 de lei la stat. Iar suma datorată autorităților crește pe măsură ce firma respectivă angajează mai multe persoane. Firmele sunt obligate să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Unitățile protejate sunt operatori economici cu personalitate juridică, indiferent de forma de proprietate şi organizare, care au cel puţin 30% din numărul total de angajaţi persoane cu handicap încadrate cu contract individual de muncă. Dincolo de avantajele fiscale, societățile comerciale care aleg să cumpere bunuri și servicii de la unitățile protejate beneficiază și de alte avantaje. Ele pot demonstra astfel partenerilor de afaceri că sunt preocupate cu adevărat de integrarea persoanelor cu handicap în societate și că “pun umărul” la dezvoltarea economiei sociale în România.

2017-02-13T10:29:31+02:00