Cinci beneficii ale curățeniei profesionale pentru companii

//Cinci beneficii ale curățeniei profesionale pentru companii

De cele mai multe ori, companiile care își desfășoară activitatea în birouri nu dau prea multă atenție curățeniei; e ceva ce trebuie fără îndoială făcut, dar nu prea importă dacă o fac angajații sau o firmă de specialitate. Rezultatele – deci și beneficiile – ar fi cam aceleași.

Ei bine, aceasta este doar pe jumătate adevărat. Presupunând că aveți niște angajați-model, care știu să manevreze corect echipamentele și substanțele necesare pentru a face curățenie la birou la standarde profesionale, nu este chiar același lucru – asta pentru că ați omis costurile. Iar aici nu vorbim doar de investiția în deja amintitele materiale, ci și în trainingul angajaților, care este obligatoriu dacă vreți ca aceștia să se descurce cu echipamente profesionale.

  1. Angajarea unui furnizor terț de servicii profesionale de curățenie are fără îndoială beneficii clare și cuantificabile, începând, cu economiile de costuri și predictibilitatea acestora.
  2. În al doilea rând, statistic vorbind, îmbolnăvirile sunt mai rare în cadrul companiilor care acordă atenție igienei de la locul de muncă. Suprafețele cu care angajații vin cel mai des în contact sunt, deloc surprinzător, și cele mai încărcate de germeni. Un studiu realizat de furnizorul de documente Hloom arată, de pildă, că butonul de Start al unui copiator are de circa 4 ori mai multe bacterii decât bolul de mâncare al unui animal de companie, iar mânerul unui fierbător de apă poartă de aproximativ 34 de ori mai mulți germeni decât un scaun de toaletă dintr-o școală.

Iar din moment ce starea de sănătate a personalului este direct corelată cu productivitatea, se poate spune că un spațiu de birouri curat stimulează productivitatea muncii.

  1. În al treilea rând, curățenia la locul de muncă îmbunătățește moralul angajaților, în timp ce păstrarea ordinii reduce timpii morți, ceea ce se reflectă, din nou, într-o mai bună productivitate.
  2. Al patrulea motiv este că niște birouri curate sunt importante nu doar pentru propria echipă, ci și pentru invitați. Prima impresie contează întotdeauna, iar un potențial client poate că nu va fi uluit de sediul curat lună al firmei tale, dar cu siguranță nu își va face o impresie proastă!
  3. Al cincilea beneficiu este faptul că, în cazul firmelor de curățenie cu experiență, veți putea negocia un contract care să țină seama de nevoie specifice ale companiei tale. Evitați contractele standard, pentru că este aproape sigur că veți descoperi pe parcurs că aveți nevoie de niște servicii specifice, în funcție de tipul de activitate a firmei, de programul de lucru, de volumul de materiale și persoane care trec zilnic prin birou etc.

Ar putea fi posibil, de exemplu, să acordați o atenție specială echipamentelor de birou în cazul în care aveți sediul într-o zonă cu mult praf (Bucureștiul fiind un adevărat campion din acest punct de vedere…). Curățarea zilnică de praf a imprimantelor, de exemplu, poate nu doar contribui la funcționarea acestora în parametri normali, ci poate prelungi durata de viață a echipamentelor, reducând riscul apariției defecțiunilor.

By |2018-11-06T14:53:40+00:00noiembrie 6th, 2018|Categories: Blog|0 Comments